Over mij

Wie ben ik?

Jos Tobben, Coach-Trainer.

In het begin van mijn loopbaan vormden werken met en voor mensen en techniek de rode draad. Toch zorgden hobbels ervoor dat er in 2002/2003 een crisis ontstond. Voelen en denken waren helemaal uit balans geraakt. Ik stond op een crisisrotonde en het leven dat ik leidde – hoewel voor de buitenwereld succesvol – strookte niet meer met mijn binnenwereld en was niet meer zo aantrekkelijk voor mij. Dankzij mijn gezonde thuisbasis heb ik de ruimte gekregen om mij te ontwikkelen. Een nieuw besluit en herziene levensinvulling dienden zich aan.

Het opnieuw ontmoeten van mijzelf zorgde er namelijk voor dat ik veranderde en mij liet omscholen. Zo ben ik sinds 2004 werkzaam als opgeleid trainer en coach in persoonlijke ontwikkeling en zelfredzaamheid. Ik begon als re-integratiecoach voor instanties en particulieren. In 2006 maakte ik de overstap naar een eigen praktijk. Als zelfstandige participatiecoach en trainer richtte ik mij op persoonlijke ontwikkeling, herstel en loopbaanontwikkeling. In 2008 kwam ik door omstandigheden in de zakelijke sfeer en moeilijkheden met mijn gezondheid helaas zelf langs de zijlijn terecht. Na een periode van heroriëntering en het stellen van een eigenlijk simpele vraag, heb ik ervoor gekozen om de regie weer terug te pakken en bewust vorm en inhoud te gaan geven aan mijn zelfgekozen leven. Door opleiding en bijscholing ben ik inmiddels opgeleid tot erkend EIK-therapeut en -trainer, waarbij EIK staat voor Enneagram Integratie Kunde. Sinds 2018 ben ik daarin ook werkzaam en in 2019 heb ik daarnaast de opleiding tot familie- en organisatieopstellingscoach afgerond.

Als gevolg van mijn levensloop heb ik een methode ontwikkeld, gebaseerd op de logica van het gevoel. Uitgangspunt is BRIT: Boeiend, Rakend, Inspirerend, Transformerend. Ik luister met enthousiasme en val je niet in de rede. Ik reik je tools aan, maar laat je zelf ontdekken wat er daadwerkelijk speelt, zodat je bewust zelf regie kunt nemen. Jij mag en kunt zelf vorm, inhoud en betekenis geven aan jouw zelfgekozen, nieuwe leven op een manier die bij jou past.

Kortom:

Samen ontdekken we wat er speelt en waar jouw behoeften liggen. We werken aan een positief, realistisch perspectief dat aansluit op jouw competenties, jouw karakter en bestaande situatie. Het ontwikkelen van zelfexpressie en zelfkennis staat centraal.

“Jij bloeit op wanneer je expressie geeft aan wat in jou leeft en in wat jij het beste kan op de locatie die als thuis voelt.”

Interesse?

Neem contact op

  Courage helpt jou je weg tevinden, op een manier die bij jou past. Individueel of in groepsverband, op een locatie die voor jou werkt. Weten is één en doen nog meer dan twee. Dat vergt veel moed, courage. Maar samen achterhalen we wat jij nodig hebt. Met positieve, realistische doelen en de juiste aanpak zet je verandering in gang.

  Je krijgt jouw leven weer op de rit!

  Contact

  Telefoon: 06-53345395

  Email : info@couragetraining.nl

  Postadres:

  Aldenhoven 37

  6093 HA Heythuysen