EIK-therapie

Eik-therapie

EIK, ofwel Enneagram Intigratie Kunde, is ontwikkeld door Willem Jan van de Wetering, in samenwerking met Roy Martina.

Het uitgangspunt van de EIK-methode is dat 80% van de mensen in de loop van hun leven een andere persoonlijkheid ontwikkelen dan de persoonlijkheid die ze vlak na hun geboorte lieten zien.

Dat andere karakter ontstaat door wat je meemaakt. Als je keer op keer wordt geraakt in jouw zwakte is de neiging om van verdedigingsstrategie te wisselen groot. Op den duur verschuif je van jouw oorspronkelijke persoonlijkheid naar een ander karaktertype. Het lastige daaraan is dat je gaat handelen vanuit persoonlijkheidskenmerken die eigenlijk helemaal niet zo goed bij je passen. Je wordt daardoor minder weerbaar. Als je handelt vanuit een aangenomen karakter kun je een echt probleem dat op je pad komt onvoldoende oplossen. Je kunt het probleem pas echt oplossen als je teruggaat naar jouw oorspronkelijke persoonlijkheid. Daar liggen immers jouw kwaliteiten en vermogens. Vanuit jouw pure basiskarakter kun je alles aan.

Het enneagram toont de negen basispersoonlijkheden. Jouw oorspronkelijke persoonlijkheid en jouw aangenomen karakter staan er ook tussen.

EIK-therapie is voor iedereen die met emotionele of fysieke en chronische klachten kampt. Het wordt veel ingezet bij burn-out. Ook kinderen met allergieën en chronische infecties kunnen geholpen worden met EIK-therapie.

Ik combineer de EIK-coachstijl met de andere methodes en coachtechnieken. Dat maakt mijn invalshoek uniek en jouw antwoorden extra compleet.

Ben je nieuwsgierig naar jouw basispersoonlijkheid of verdedigingsstrategie?

Neem contact op.

  Courage helpt jou je weg tevinden, op een manier die bij jou past. Individueel of in groepsverband, op een locatie die voor jou werkt. Weten is één en doen nog meer dan twee. Dat vergt veel moed, courage. Maar samen achterhalen we wat jij nodig hebt. Met positieve, realistische doelen en de juiste aanpak zet je verandering in gang.

  Je krijgt jouw leven weer op de rit!

  Contact

  Telefoon: 06-53345395

  Email : info@couragetraining.nl

  Postadres:

  Aldenhoven 37

  6093 HA Heythuysen