Team Coaching

Familie- en organisatie opstellingen (Systeemcoaching)

Bert Hellinger omschrijft systeemanalyse als “de wetenschap van de menselijke relaties”. Zijn benadering ligt ten grondslag aan mijn aanpak.

Bij systeemcoaching maken we gebruik van familie- of organisatieopstellingen, afhankelijk van jouw hulpvraag. Een opstelling bestaat uit een vraagsteller, opsteller of begeleider, representanten en een context. Door deze methode worden de verstoorde verhoudingen tot de anderen in het systeem zichtbaar. Je leert waar de belemmeringen zitten en komt erachter waarom je steeds opnieuw vervalt in het gedrag dat jouw ontwikkeling en groei belemmert. De verborgen relationele werking wordt helder en daarna kan het proces van integratie en heling beginnen.

Wil je als team inzetten op prestatieverbetering?

Successen boek je niet vanzelf. En ook niet in je eentje, al werk je nog zo hard. Wat is er dan nodig? Het begint met inzicht in de onderlinge dynamiek. Wat zijn ieders persoonlijke kwaliteiten en valkuilen? En hoe vul je elkaar daarin aan? Heb je als team alle ingrediënten in huis om effectief en met plezier te werken? En wat beweegt je eigenlijk? Wat zijn jullie drijfveren en gemeenschappelijke doelen?

Jouw team
→ wordt sterker met een verbeterde onderlinge afstemming,
→ wordt veerkrachtiger en wendbaarder,
→ is straks nóg gemotiveerder,
→ krijgt een extra fijne, open sfeer,
→ herkent knelpunten sneller en reageert oplossingsgericht,
→ kan straks weer krachtig vooruit met een hernieuwde visie.

De sessie
Bij team coaching werken we met opstellingen, volgens de aanpak van systeemcoaching. Ieder
teamlid komt aan de beurt als opsteller. De opsteller wijst naar eigen inzicht collega’s een plek toe passend bij ieders rol. De opstellingen geven inzicht in jouw rol als teamlid en in het beeld dat collega’s van je hebben. Hierdoor worden patronen al gauw duidelijk en ervaar je wat je zelf eventueel zou kunnen veranderen.

Ben jij op zoek naar een antwoord en nieuwsgierig naar systeemcoaching?

Neem contact op.

  Courage helpt jou je weg tevinden, op een manier die bij jou past. Individueel of in groepsverband, op een locatie die voor jou werkt. Weten is één en doen nog meer dan twee. Dat vergt veel moed, courage. Maar samen achterhalen we wat jij nodig hebt. Met positieve, realistische doelen en de juiste aanpak zet je verandering in gang.

  Je krijgt jouw leven weer op de rit!

  Contact

  Telefoon: 06-53345395

  Email : info@couragetraining.nl

  Postadres:

  Aldenhoven 37

  6093 HA Heythuysen