Algemeen

Van harte welkom op de site van Couragetraining.nl

Voor training en therapie.

 

Graag wil ik je iets vertellen over de methode waarmee ik werk.

 

Dit is de Enneagram Integratie Kunde methode, kortweg EIK methode genoemd. De methode is ontwikkeld door Willem Jan van de Wetering. Deze heeft zijn sporen verdient door meer dan 25 jaar werkzaam te zijn als o.a. Enneagram opleider in Nederland, tevens boekenschrijver van meerdere titels over het Enneagram. 

 

De EIK methode verschilt van andere methoden omdat  als uitgangspunt wordt gehanteerd dat mensen van typen kunnen veranderen. Deze typen zijn gebaseerd op de karaktertypologie van het Enneagram. Dit is een zeer oud model afkomstig uit het Oosten. (Soefies)  en geeft inzicht in de karaktertypologie en gedragingen bijhorend bij het type.

 

Een ander verschil is het gebruik van de "spiertest" als bio-feedback mechanisme. Via de spiertest geeft het lichaam aan of lichaam en geest  op elkaar zijn afgestemd in relatie tot de hulpvraag. Deze methode is krachtig omdat ze gecombineerd is met "Systemisch werken". Die zijn oorsprong vind in.de familieopstelling en organisatieopstelling van de Duitse Psychotherapeut Bert Hellinger.

 

EIK therapie is geschikt voor iedereen die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren.
Enkele voorbeelden:

 

• Je wilt ziekte voorkomen.
• Je wilt zelfkennis verwerven en je persoonlijke ontwikkeling bevorderen.
• Je ervaart een te hoge werkdruk, bent gestrest en/of je wilt van een burn-out genezen of voorkomen
• Je wilt succesvoller zijn en/of beter functioneren;
• Je loopt vast in bepaalde patronen; in je werk, je relatie, je financiën, familie of spiritualiteit;
• Je wilt je sport- en/of studieresultaten verbeteren;
• Je hebt last van onzekerheid, angsten, fobieën, nervositeit, te weinig zelfvertrouwen;
• Je bent ziek of je sukkelt met je gezondheid.

 

Elk mens heeft voor zijn 6de levensmaand een type aangenomen, volgens de EIK filosofie.

Ongeveer 80% van de mensen hebben een andere persoonlijkheid(type) ontwikkeld dan ze vlak na hun geboorte hebben aangenomen. Dat andere type ontstaat door wat je hebt meegemaakt in je leven. Als je keer op keer geraakt wordt in je zwakte, is de neiging groot om van verdedigingsstrategie te wisselen. Daardoor ontstaat er een ander karaktertype. De karaktertypen (Enneatype) kun je terugvinden in het Enneagram. Een echt probleem in je leven is moeilijk op te lossen vanuit een aangenomen Enneatype. Het type dat iemand vanaf zijn/haar oorsprong is. Dáár liggen je werkelijke kwaliteiten en vermogens en van dááruit kun je alles aan.

 

Wilt u weten wat uw type is...?

Neem dan contact op via de optie "contact" in de menu balk.

 

Ik ben aangesloten bij het CAT.